Abonnement på Information kan tegnes på www.information.dk

’A Kid in the Newsroom’ er en velskrevet skildring af Carl Bernsteins første år i journalistikken

22. april 2022

Han blev verdensberømt for afsløringen af Watergate-skandalen, men det hele startede, da 16-årige Carl Bernstein trådte ind på avisen The Washington Evening Star. Det er der kommet en utrolig underholdende bog ud af.

Han var 16 år gammel, da han første gang trådte ind på en redaktion. Han havde sparet 45 dollar sammen til et cremefarvet sommerjakkesæt. Så synes han, at han var klædt på til at virkeliggøre sin drøm om at komme ind i journalistikkens forjættede land. Året var 1960. Stedet var Washington, D.C. Dwight Eisenhower var præsident, Richard Nixon var hans vicepræsident, som håbede at slå en demokratisk opkomling ved navn John Fitzgerald Kennedy til valget i november samme år.

JP/Politikens Hus slikker sårene efter markant fejlansættelse: Det er stadig op ad bakke for Ekstra Bladet

6. april 2022

Henrik Qvortrups pludselige afgang som ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet afslører også problemer i toppen af JP/Politikens Hus.

Mandag var sidste dag for Henrik Qvortrup som ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet. Han sad i ni måneder – en drægtighedstid, som en ny chef ville bruge til at opildne og mobilisere, prioritere, anvise nye veje, komme med ideer til fornyelse og foretage de små, men nødvendige ændringer i bemandingen, der er nødvendige for at barsle med et stort projekt.

Nekrolog

Anne Knudsen var en intellektuel og akademisk sværvægter

4. april 2022

Weekendavisens tidligere chefredaktør Anne Knudsen er død, 73 år gammel.

Chefredaktør, dr. phil. Anne Knudsen døde fredag efter kort tids sygdom. Hun var en usædvanlig blanding af en højt begavet akademiker, en bramfri meningsmager og en usædvanlig dygtig overlever i et, mildt sagt, turbulent mediemiljø.

Historien om en russisk festdronning, der blev en overraskende dissident, er, hvad vi har brug for

18. marts 2022

Dokumentarfilmen ’F@ck This Job’, der handler om en russisk tv-station, er en film om en fest, der endte som en mørk tragedie – fuldstændig som det Rusland, som kanalen kæmpede en ulige kamp for at være en del af.

Det var glade dage i Rusland i slutningen af nullerne. Den nye præsident Dmitrij Medvedev osede af velvilje og kærlighed, pengene flød i de rigtige kredse, økonomien gik fint, og den danseglade society-dronning Natasja Sindeyeva, som havde fået sin nyrige bankmand Viktor ’Sasja’ Vinukurov til at finansiere en succesrig musikradiostation, fandt på at udvide med en tv-kanal med navnet Dozhd.

Poul Madsens bog er et indirekte selvportræt af både den pæne og den grimme chefredaktør

18. marts 2022

Poul Madsen skriver underholdende og læseværdigt om sin 14-årige regeringstid på Ekstra Bladet. Fra afsløringerne af Lars Løkkes rejse- og tøjbilag til en lummer, kvindeundertrykkende kultur.

På Twitter præsenterer Poul Madsen sig som »Jeg var Ekstra Bladet«. Og den samme mangel på ydmyghed præger i nogen grad hans bog Bag forsiden med undertitlen »Medier, magt og Messershit«. Lige som den avis, han var chefredaktør for i 14 år, sætter han ikke sit lys under en skæppe.

LEDER

Regeringens medieudspil er endnu en lappeløsning

4. februar 2022

Strategisk lægger regeringen op til et medieforlig, de fleste partier kan tilslutte sig. Men udspillet følger også mere end 20 års tradition med at bygge på de samme grundlæggende og nu helt gammeldags ordninger.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens lancerede torsdag sit længe ventede medieudspil i Ringsted, hvor en reklamesøjle for Sjællandske Medier dannede baggrund for ministerens tv-transmitterede præsentation. Denne lidt primitive symbolik skulle selvfølgelig understrege udspillets afsnit om at flytte penge fra de store dagblade til mindre lokale og regionale medier. Hvordan, hvor meget og hvorhen ved vi ikke. Det står ikke specificeret i udspillet, som er rigt på hensigtserklæringer og fattigt på fakta.

Boris Johnson skærper sit korstog mod BBC

21. januar 2022

En ting er, at de konservative hylder et frit, kommercielt mediemarked, noget andet er, at regeringen tydeligvis sigter mod en kulturel splittelsespolitik.

Skiftende britiske konservative regeringer har siden Margaret Thatchers vrede udfald mod BBC under Falklandskrigen i 1982 haft et anspændt forhold til verdens største og mest udbredte public service-station. I søndags tweetede Boris Johnsons kulturminister, Nadine Dorries, at BBC-licensen ville blive fastfrosset i de kommende to år af hensyn til »hårdtarbejdende britiske familier, der slås med stigende omkostninger«. Hun tweetede også, at licensen ville blive afskaffet. En stor nyhed på et tidspunkt, hvor hendes chef, Boris Johnson, stod midt i sit politiske livs værste krise. En nyhed, som flere britiske medier hurtigt bedømte og fordømte som en billig afledningsmanøvre.

Information
Jensen Media
Jensen Media
Bredgade 25D
1260 København K
Tlf.: 33 69 61 85
Lasse Jensen
mobil.: 22 17  72 01
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

© 2010-22 Jensen Media
All rights reserved

Vi har 6 gæster online