LEDER

Polariseringen i USA er nu så dyb, at den kaster mørke skygger over The New York Times

6. juni 2020

Et debatindlæg fra den republikanske Arkansas-senator Tom Cotton i The New York Times har splittet landets førende dagblad, som desværre har følt sig nødsaget til at udsende en officiel beklagelse.

Onsdag skrev den republikanske Arkansas-senator Tom Cotton et indlæg på The New York Times’ debatside med overskriften »Send tropperne ind«. Han beskrev demonstrationerne i USA som et »voldsorgie«, der kun kan stoppes med »en overvældende demonstration af magt«. Altså ved hjælp af militæret.

Så brød helvede løs. Flere af avisens medarbejdere protesterede højlydt. Mange tweetede, at Cottons indlæg »bragte alle sorte mennesker i fare, inklusive @nytimes medarbejdere«. Vinderen af Pulitzer-prisen i år, Nikole Hannah-Jones fra avisens magasinudgave, skrev »som sort kvinde og som journalist skammer jeg mig dybt over, at vi bragte det«.

Torsdag forklarede chefredaktøren for debatsiderne (som er uafhængig af avisens journalistiske chefredaktør) James Bennett, at avisen også havde trykt klummer, hvor skribenter havde været modstandere af at sætte militæret ind og stærkt betvivlet lovligheden i at gøre det.

Men, skrev Bennett, »vi bragte Cottons argumentation, fordi vi er forpligtede over for læserne til at bringe en debat om vigtige spørgsmål«. Han beskrev sine egen tvivl om indlægget, men konkluderede, at »læsere, der måske vil gå i rette med Cottons synspunkt, er bedre udstyret til at bekæmpe det, når de kender det til fulde«.

The New York Times-udgiver A. G. Sultzberger udtrykte forståelse for kritikken, men sluttede med ordene:

»Jeg tror på princippet om åbenhed over for forskellige synspunkter, også dem vi måske er uenige i, og dette indlæg var offentliggjort netop i den ånd.«

Forståeligt ønske om at kvæle

Torsdag meldte 30 medarbejdere på The New York Times sig syge i protest. Avisen, der på lederplads entydigt har vendt sig imod racisme og politivold, er dybt splittet. Sent torsdag aften krøb avisen så til korset og udsendte en officiel beklagelse.

»Det var en for hastig redaktionel proces, der førte til offentliggørelsen af et debatindlæg, der ikke lever op til vore standarder,« hed det.

Beklagelsen synes i modstrid med The New York Times motto » All the News that’s fit to print «, men polariseringen i USA er nu så dyb, at den kaster mørke skygger over landets førende dagblad.

En fri og uafhængig presse bygger blandt andet på, at selv de mest rabiate synspunkter skal op til overfladen.

Cotton tilhører Trumps inderkreds. Hans militante og hadefulde argumentation er – desværre – magtens stemme. Derfor skal den høres. Selvom ønsket om at kvæle den er forståeligt fristende.  

Information
Jensen Media
Jensen Media
Bredgade 25D
1260 København K
Tlf.: 33 69 61 85
Lasse Jensen
mobil.: 22 17 72 01
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

© 2010-22 Jensen Media
All rights reserved

Vi har 306 gæster online