Lasse Jensen er både blevet kaldt „Dansk journalistiks grand old man“ og „Pressens linjevogter“. Han er Danmarks mest erfarne mediejournalist og skriver nu i dagbladet Information. I 14 år var han producent, redaktør og vært på P1’s mediemagasin „Mennesker og medier“. Han har mere end 50 års erfaring i dansk journalistik, dækkede Vietnamkrigen, var USA-korrespondent for DR og har haft flere vigtige chefstillinger, bl.a. som chef for TV-Avisen, Souschef på TV2 Nyhederne og leder af DR-TV’s chefredaktion, hvor han var med til at starte DR 2. Han har siden 1997 været selvstændig og har stået bag en lang række tv-programmer og dokumentarfilm, herunder de prisbelønnede film „Jesus Christ Airlines“ om luftbroen til Biafra og Ole Roos’s portrætfilm om forfatteren Henrik Stangerup „At skrive eller dø“.

Lasse Jensen er en efterspurgt foredragsholder, ordstyrer og underviser på medieområdet og har modtaget nogle af journalistikkens mest prestigefyldte priser. Berlingskes Journalistpris i 2006 og samme år Årets Otto, som er tv-produktionsbranchens ærespris for en livslang indsats for dansk tv. I 2009 fik han Publicistprisen for sin markante indsats for den danske medieverden.


Se et udsnit af foredragsemner og kunder her:

Foredragsemner og opgaver

Man skal prøve alt her i livet – undtagen at sidde stille
Med udgangspunkt i bogen JOURNALIST, leverer Lasse Jensen en munter og farverig fortælling om et halvt århundrede i dansk presse. Fra Middelfart Venstreblad til magtens korridorer i DR og TV 2. Om journalistikkens danske historie, mediernes storhed og senere krise – en personlig beretning om et medieliv, hvor arbejdet var vigtigere end alt andet – og den pris, man betaler for det.

Fra massemedier til en hel masse medier
Om mediernes magt og senere afmagt, om de gamle mediers storhed og arrogance til nye mediers frækhed og udbredelse. Fra lokalpressen, de store dagblades æra, TV’s storhedstid til Fake News, Breaking News, Facebook, Snapchat og Google. En dramatisk og tragikomisk helikoptertur henover medielandskabet og mediehistorien.

Krigen og katastrofens billeder og fortællinger
Med udgangspunkt i sin egen internationale dokumentarfilm om kirkernes luftbro til Biafra og sine egne oplevelser fra krige og katastrofer igennem en årrække, fortæller Lasse Jensen om, hvordan man ikke altid kan stole på billederne, hvordan enkelte krigsreportager kunne ændre historien – og hvordan teknologi og økonomi har forandret både journalistikken og krigene.

Kan vi stole på det vi ser?
Hvorfor det vi ser kun er et lille udsnit af virkeligheden – tv-journalistikken og tv-medier fra public service til marked.

Fra information til fascination
Moderne journalistik – nu med målgrupper og segmenter.

 

Lasse Jensen har været oplægsholder/ordstyrer/moderator
i debatter og arrangementer for bl.a.:

Kunstnerrådet
Kommunernes Landsforening
Brancheforeningen for Elektronik
Folkeuniversitet
Forsvarsakademiet
TV-festival
Region Hovedstaden
TV2 Fyn
DRs og TV2s bestyrelse
Københavns Universitet
TDC
Coloplast
Metroselskabet
Syddansk Universitet
Hempels Fond
DR
TV2
TV2 Zulu
TvDanmark
Det Danske Filminstitut

 

Jensen Media
Jensen Media
Bredgade 25D
1260 København K
Tlf.: 33 69 61 85
Lasse Jensen
mobil.: 22 17 72 01
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

© 2010-22 Jensen Media
All rights reserved

Vi har 41 gæster online